luni, 18 ianuarie 2021

Tot ce trebuie sa stii despre protezele dentare la clinica stomatologica din sector 2

                 

Foarte multi oameni care au nevoie de proteze dentare, merg la clinica stomatologica din sector 2, de exemplu Elveto-Dent datorita serviciilor de inalta calitate oferite de medicii stomatologi.

Ce sunt protezele dentare?

Proteza dentara presupune dinti artificiali care inlocuiesc dintii lipsa. Unele proteze amovibile inlocuiesc toti dintii din maxilarul superior sau inferior. Acest tip se numeste proteza dentara completa. Alte proteze pot inlocui doar cativa dinti. Acest tip se numeste proteza partiala.

Proteza dentara completa se sprijina pe gingii. O alta clasa de proteze dentare sunt cele pentru implanturile dentare, care sunt atasate la piese metalice, plasate sub gingie, in osul maxilarului. Implanturile ofera o muscatura mai puternica si nu aluneca. Acestea sunt de obicei plasate de medicii stomatologi si de chirurgii orali (maxilo-faciali) care au o pregatire speciala.

Cat dureaza acomodarea cu proteza?

Punerea unei proteze poate dura ceva timp. Dintii deteriorati sau cariati vor fi indepartati. Gingiile si maxilarul vor trebui sa se vindece. Medicul dentist va modela apoi dintii pentru a se asigura ca proteza se potriveste in cavitatea bucala a pacientului sau.

Obisnuirea cu protezele dentare poate dura ceva timp. La inceput, persoana in cauza va observa o noua senzatie in gura. Sa muste si sa mestece alimente si chiar sa vorbeasca i se poate parea putin diferit. Medicul stomatolog va ajusta dintii din cand in cand, pentru a-i mentine in forma.

Cei care au proteze dentare trebuie sa aiba grija la fel ca si cu dintii naturali. Placa, o pelicula subtire de bacterii, se poate forma pe suprafetele protezelor si gingiilor. Pastrarea protezelor si a gingiilor curate poate ajuta la prevenirea disconfortului, a infectiilor si a respiratiei urat mirositoare. 

Proteze dentare in sector 2 | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

 

Forma gingiilor si a oaselor maxilarului se poate schimba in timp. Protezele s-ar putea sa nu se potriveasca bine. Un adeziv pentru proteze poate ajuta la mentinerea lor pe o perioada de timp.

Pacientii care merg la Elveto Dent pentru proteze dentare in sector 2 beneficiaza de servicii impecabile de stomatologie. Pe site-ul clinicii, Elveto-Dent.ro, se gasesc toate informatiile dorite despre protezele dentare, dar si despre celelalte servicii oferite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu