sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Cum putem proteja smaltul dintilor



Smaltul dintilor este partea exterioara si dura a dintilor care ii protejeaza impotriva uzurii zilnice din cauza substantelor chimice si acizilor cu care intra in contact. Lipsa smaltului inseamna sensbilitate crescuta si o predispozitie mare spre alte probleme. Intrucat smaltul nu se reface sau se reface foarte greu, este necesar ca acesta sa fie protejat corespunzator. Asadar, iata cateva modalitati de a proteja eficient smaltul dintilor!

In primul rand, limitati aportul de alimente si bauturi acide. Bauturile acide, cum ar fi sucurile carbogazoase, pot deteriora rapid smaltul dintilor, iar odata ce acesta nu este intr-o cantitate suficienta, dintele devine sensibil si chiar dureros. Daca totusi nu puteti renunta asa usor la consumul bauturilor care ataca smaltul dintilor, folositi un pai!

Se stie deja ca produsele lactate anuleaza efectul acidului, deci daca doriti sa va aparati dintii, dupa ce i-ati expus alimentelor acide, puteti consuma un pahar de lapte sau mesteca o bucata de branza.

A bea multa apa imediat dupa ce ati consumat ceva acid va echilibra aciditatea din gura si va alunga acizii astfel incat sa nu ramana in contact cu smaltul dintilor pentru perioade indelungate de timp. Mai mult, consumul optim de apa inseamna hidratare, care este esentiala pentru un corp sanatos!

Chiar daca este dur, smaltul dintilor poate fi degradat de folosirea unei periute de dinti nepotrivita sau de folosirea incorecta a acestui instrument. Exista tendinta ca o periuta cu peri duri poate curata mai bine resturile alimentare de pe suprafata dintilor. Ei bine, acest lucru este cat se poate de fals, deoarece importanta este tehnica de periaj, nu neaparat duritatea firelor periuteti. Specialistii recomanda periutele de dinti cu peri moi, din fibre naturale.

Durerile survenite in cazul unui dinte care are smaltul deteriorat pot fi atat de agresive incat sa trimita pe oricine la stomatolog. A merge la stomatolog nu este un lucru rau, ci dimpotriva, insa sanatos ar fi sa existe minimum doua vizite anuale de rutina in care specialistul sa se ocupe de bunastarea dintilor, indiferent daca sunt sau nu afectati de vreo problema.


Urgente stomatologice | cabinet stomatologic in Bucuresti | implantologiesector4.ro

 


Pentru a evita orice situatii de urgente stomatologice, programati o vizita la cabinetul unui stomatolog! Un cabinet stomatologic in Bucuresti care are o echipa medicala experimentata este Clinica de Implantologie din sector 4. Accesati http://implantologiesector4.ro/ pentru mai multe detalii, dar si pentru programari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu