sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Maselele de minte si grija pe care acestea o impun



Odata cu varsta vine si intelepciunea, mai exact, molarii de minte. Gura unei persoane trece prin multe schimbari de-a lungul vietii. Una dintre etapele majore care are loc in viata incepe, de obicei la 17 ani si se incheie in jurul varstei de 21 de ani. Aceasta este etapa in care apare cel de-al treilea rand de molari. Istoric, acesti dinti au fost numiti ”de minte”, deoarece apar la varsta matura.

Cand cresc corect, maselele de minte sanatoase pot ajuta in procesul de masticatie. In timpul eruptiei, cei mai multi oameni simt disconfort si durere, ceea ce ii trimite la stomatolog. Acesta este momentul in care se decide daca acesti dinti vor ramane sau vor fi extrasi.

Maselele de minte pot crea probleme daca nu exista suficient spatiu in care acestia sa creasca sau daca au o pozitie gresita. Pe masura ce acestia isi croiesc drum prin gingii, aceste masele trebuie monitorizate pentru a observa urmatoarele:


Maselele de minte care nu au o pozitie corect pot permite resturilor de mancare sa ramana prinse in gingie, oferind un loc propice dezvoltarii bacteriilor.


Maselele de minte care au erupt partial pot oferi bacteriilor un loc prin care sa patrunda in gingii, situatie care favorizeaza aparitia infectiei.


Unele masele de minte nu au loc sa creasca, iar pentru a erupe imping ceilalti dinti, situatie care provoaca aglomerare sau deteriorarea dintilor vecini.


O masea de minte care nu reuseste sa erupa poate forma un chist, situatie care ar putea deteriora radacinile dintilor sau chiar distruge osul care sustine dintii.

Extractie de masea de minte | aparat dentar ieftin | plazadent.ro


Fiecare pacient este unic, dar, in general, este posibil ca maselele de minte sa fie eliminate atunci cand exista dovezi de durere, infectie, chisturi, tumori, deteriorari ale dintilor vecini, infectie gingivala, carii dentare. De asemenea, medicul stomatolog poate recomanda extractie de masea de minte ca parte a tratamentului ortodontic sau in cazul altor interventii dentare.

Inainte de orice decizie, specialistul va examina cavitatea orala si va solicita si o radiografie, apoi impreuna cu pacientul se va stabili un parcurs al tratamentului. Asadar, numai in urma unei consultatii veti afla care este necesitatea in ceea ce va priveste. Fie ca doriti un aparat dentar ieftin, un periaj profesional sau alt tip de tratament stomatologic, accesati https://plazadent.ro/ pentru detalii si programari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu